Skip to main content

Dy Dekada në shërbim të shpëtimit të jetëve: Qendra e Sigurisë së Makinave Volvo feston 20 vjetorin

05.01.2021

Mesatarisht, ajo rrëzon të paktën një markë të re Volvo në ditë. Dhe ka qenë thelbësore në ruajtjen e pozitës së Volvo Cars si një lider në sigurinë e automobilave deri në ditët tona.

 

Këtë vit, laboratori i përplasjeve i Qendrës së Sigurisë së Makinave Volvo feston 20 vjetorin e tij. Në kohën e hapjes së tij nga mbreti Suedez, në vitin 2000, ai ishte një nga laboratorët më të përparuar të përplasjes në botë dhe në shumë mënyra është ende sot.

 

Deri më sot, ajo ndihmon inxhinierët e Volvo Cars të shtyjnë opsionet e sigurisë dhe të mësojnë nga aksidentet e trafikut në jetën reale, pasi kompania synon për një të ardhme në të cilën askush nuk lëndohet ose plagoset rëndë në një Volvo të re.

 

“Të jesh i përkushtuar ndaj sigurisë nuk ka të bëjë me kalimin e një prove ose marrjen e një vlerësimi të sigurisë”, tha Thomas Broberg, një nga inxhinierët kryesorë të sigurisë së Volvo Cars dhe një veteran i dy dekadave të kompanisë. “Angazhimi ynë për sigurinë ka të bëjë me zbulimin se si dhe pse ndodhin aksidentet dhe dëmtimet e më pas zhvillimin e teknologjisë për të ndihmuar në parandalimin e tyre. Shresojmë që punë jonë pionere të frymëzojë të tjerët të ndjekin, ambicien tonë për te zvogëluar viktimat e trafikut rrugor në të gjithë botën.”

 

Laboratori I përplasjeve i Qendrës së Sigurisë së Makinave Volvo është një strukturë shumëfunksionale e cila lejon inxhinierët e sigurisë së Makinave Volvo të rikrijojnë situata të panumërta trafiku dhe aksidente, dhe të kryejnë teste te cilat tejkalojnë kërkesat rregullatore.

 

Laboratori përmban dy pista provash përkatësisht 108 dhe 154 metra të gjata. Më e shkurtra nga të dyja është e lëvizshme dhe mund të pozicionohet në një kënd midis 0 dhe 90 gradë, duke lejuar në provën e përplasjes në kënde dhe shpejtësi të ndryshme, ose për të simuluar një përplasje midis dy makinave në lëvizje. Makinat mund të përplasen me shpejtësi deri në 120 km/orë.   

 

Jashtë, ka vend për kryerjen e testeve si përplasjet e rrotullimit dhe skenarët e daljeve nga rruga, ku makinat lëshohen në një hendek me shpejtësi të lartë. Këtu, Volvo Cars gjithashtu ofron mundësi të shërbimeve të shpëtimit për të forcuar aftësitë e tyre për të shpëtuar jetën, sic bëri në fillim të këtij viti kur lëshoi Volvo të ri nga një lartësi prej 30 metrash për të simuluar dëmtimin e rëndë të gjetur në skenarët e përplasjeve ekstreme.

 

 

 

Brenda sallës kryesore, një pengesë e madhe përplasjeje përdoret për të provuar ndikime të ndryshme ballore, të pasme dhe anësore. Me një peshë mahnitëse 850 ton, mund të lëvizet nëse është e nevojshme me ndihmën e jastëkëve të ajrit.

 

Për më tepër, ka shumë pengesa të tjera fikse dhe të lëvizshme që përdoren në testimin e përplasjeve, duke përfshirë një strukturë të ngjashme me drerë per te simuluar përplasjet që përfshijnë këto kafshë.

 

Gjatë përplasjeve, makina, manekinët e provës së përplasjes dhe pengesat janë të pajisura me sensorë që lejojnë inxhinierët e Volvo Cars të regjistrojnë të gjithë zinxhirin e ngjarjeve në detaje. Dhjetëra kamera me definicion ultra të lartë gjithashtu filmojnë testin e përplasjes nga cdo kënd të imagjinueshem.

 

Para një testi përplasjeje fizike, modeli i makinës në fjalë tashmë ka kaluar nëpër mijëra teste përplasje të simuluara në kompjuter. Të gjitha të dhënat e gjeneruara nga këto prova përdoren më pas nga inxhinierët e Volvo për të të zhvilluar makina më të sigurta.

 

Ndërsa kompania shkon drejt një të ardhme tërësisht elektrike, Qendra e Sigurisë është pajisur dhe përgatitur vitet e fundit posacërisht për të ekzekutuar në mënyrë të sigurt testet e përplasjeve të makinave elektrike gjithashtu.

 

“Pavarësisht nga skenari, ne mund ta rikrijojmë atë këtu në Qendren e Sigurisë së Makinave Volvo dhe ta analizojmë atë në detaje”, tha Thomas Broberg. “Për mua është shumë frymëzuese të kuptoj që për cdo orë testimi dhe analize që i vendosim, ne i afrohemi gjithnë e më pranë ambicies tonë që askush të plagoset seriozisht në një Volvo të ri.” 

-------------------------------

 

Volvo Car Group në 2019

Për vitin financiar 2019, Volvo Car Group regjistroi një fitim operativ prej 14.3 BSEK (14.2 BSEK ne 2018). Të ardhurat gjatë periudhës arritën në 274.1 BSEK (257.2 BSEK). Për vitin e plotë 2019, shitjet globale arritën një rekord 705,452 (642,253) makina, një rritje prej 9.8 përqind krahasuar me 2018. Rezultatet nënvizojnë transformimin gjithëpërfshirës të financave dhe operacioneve të Volvo Cars në vitet e fundit, duke pozicionuar kompaninë për për fazën e rritjes së saj të ardhshme. 

 

Rreth Volvo Car Group

Volvo Cars u themelua në vitin 1927. Sot, ajo është një nga markat më të njohura dhe të respektuara të makinave në botë me shitje të 705,452 makinave ne 2019 në rreth 100 vende. Volvo Cars ka qenë nën pronësinë e Zhejiang Geely Holding që nga viti 2010.

 

Në 2019, Volvo Cars punësoi mesatarisht afërsisht 41,500 (41,500) punonjës me kohë të plotë. Zyrat qendrore të Volvo Cars, funksionet e zhvillimit të produkteve, marketingut dhe administrimit ndodhen kryesisht në Gothenburg, Suedi. Selia e Volvo Cars per APAC ndodhet në Shangai. Fabrikat kryesore të prodhimit të makinave të kompanisë të prodhimit të makinave të kompanisë janë të vendosura në Gothenburg (Suedi), Ghent (Belgjikë), Karolina e Jugut (SH.B.A.), Chengdu dhe Daqing (Kinë), ndërsa motorët prodhohen në Skovde (Suedi) dhe Zhangjiakou (Kineë) dhe përbërësit e trupit në Olofstrom (Suedi).

 

Nën qëllimin e saj të ri të kompanisë, Volvo Cars synon t’u sigurojë klientëve Lirinë për të Lëvizur nënjë mënyrë personale, të qëndrueshme dhe të sigurt. Ky qëllim pasqyrohet në një numër ambiciesh të bizesit: për shembull, nga mesi i kësaj dekade synon që gjysma e shitjeve të saj globale të jenë plotësisht makina elektrike dhe të vendosin rreth pesë milion marrëdhënie të drejtpërdrejta me konsumatorin. Volvo Cars është gjithashtu e angazhuar për një ulje të vazhdueshme të gjurmëve të saj të karbonit, me ambicien për të qenë një kompani me klimë neutrale deri në 2040.

LEXO GJITHASHTU

{{ item.title }}
{{ item.created_date }}