Lajmet

03.11.2020

Volvo fillon prodhimin e XC40 Recharge plotesisht elektrike

XC40 Recharge është e para nga të gjitha Volvot plotësisht elektrike dhe fillimi i prodhimit përfaqëson një hap të rëndësishëm drejt ambicies së Volvo Cars për të zvogëluar gjurmën e saj të CO2 për çdo makinë me 40 përqind deri në vitin 2025. Po atë vit, pritet që 50 përqind të shitjeve globale të përbëhen nga makina plotësisht elektrike ose hibride.

Kërkesa e klientëve për XC40 Recharge ka qenë e fortë dhe ndërsa librat e porosive mbeten të hapura, çdo makinë e planifikuar të ndërtohet këtë vit kalendarik tashmë është shitur. Makinat e para janë planifikuar t'u dorëzohen klientëve në Evropë më vonë këtë muaj.

 

Fillimi i prodhimit të makinave të klientëve pason një periudhë përgatitjeje në të cilën fabrika në Gent ka ndërtuar një numër të kufizuar të makinave para-prodhuese. Ky proces, I cili është procedurë standarde për çdo model të ri, synon të optimizojë rrjedhshmërinë e prodhimit dhe të sigurojë cilësi të nivelit të lartë të çdo makine të ndërtuar. I gjithë stafi përkatës i prodhimit gjithashtu ka marrë trajnim të gjerë për ndërtimin e sigurt të makinave elektrike.

 

"Sot është një ditë e rëndësishme për Volvo Cars dhe për të gjithë punonjësit këtu në Gent," tha Javier Varela, kreu i operacioneve industriale globale dhe cilësisë. "Ndërsa ne vazhdojmë të elektrizojmë përbërjen tonë, uzina e Gentit është një rrugë e vërtetë për rrjetin tonë global të prodhimit."

 

Si një version plotësisht elektrik i SUV-it më të shitur XC40, Volvo i parë që fitoi çmimin prestigjioz Evropian të Automjetit të Vitit, XC40 Recharge bazohet në Arkitekturën Kompakte Modulare (CMA), një platformë e përparuar e automjeteve e bashkë-zhvilluar brenda Grupit Geely.

 

XC40 Recharge me të gjitha gomat aktive ofron një diapazon të parashikuar prej mbi 400 km (WLTP, Procedura e Testimit të Automjeteve të Lehta në të gjithë botën) me një karikim të vetëm dhe fuqi prej 408 kf. Bateria mund të karikohet deri në 80 përqind të kapacitetit të saj në afërsisht 40 minuta në një sistem të shpejtë  karikimi.

Sistemi i ri informativ dhe argëtues Android u ofron klientëve personalizim të paparë, nivele të përmirësuara të intuitivitetit teknologji dhe shërbime të implementuara të Google, të tilla si  Google Assistant, Google Maps dhe Google Play Store. XC40 Recharge ka gjithashtu mundësi për azhornime më të mëdha të softuerit dhe sistemit operativ.

 

Ndërsa po ndërtonin standardet e shkëlqyera të sigurisë së XC40 origjinale, inxhinierët e sigurisë së Volvo Cars kanë ridizenjuar dhe përforcuar plotësisht strukturën ballore për të adresuar mungesën e një motorri, përmbushin kërkesat e larta të sigurisë së Volvo dhe ndihmojnë në mbajtjen e pasagjerëve po aq të sigurt sa në çdo Volvo tjetër.

 

Paketa e baterive mbrohet nga një kafaz sigurie i ngulitur në mes të strukturës së trupit të makinës. Vendosja e tij në dyshemenë e makinës ul gjithashtu qendrën e gravitetit të makinës, për një mbrojtje më të mirë ndaj rrotullimeve.

 

Brenda, një qasje inovative për funksionalitetin e gjithanshëm u jep shoferëve shumë hapësirë ​​praktike, për shembull në dyer dhe bagazh. Për shkak se nuk ka motor me djegie të brendshme, makina u jep shoferëve edhe më shumë hapësirë ​​për ruajtje përmes një të ashtuquajturi ‘frunk’ nën kofanon e përparmë.

Njoftim

Teknologjia e 'Cookie-ve' na mundëson që t'ju sigurojmë përvojën më të mirë të mundur me faqen tonë web. Ju lutemi që të shënoni se jeni dakord me përdorimin e kësaj teknologjie. Lexoni më shumë.

Jam dakord