Lajmet

21.04.2020

Volvo Cars për të përshpejtuar zhvillimin autonome të teknologjisë

Zenuity, kompania e asistuar dhe autonome e zhvillimit të softuerit të makinës, do të ndahet në dy pjesë për të maksimizuar potencialin e zhvillimeve të Zenuity deri më sot.

 

Një pjesë është një kompani e re e pavarur, duke u përqëndruar në zhvillimin dhe komercializimin e një programi autonome autonome të mbikëqyrur dhe do të jetë pronë e Volvo Cars.

 

Pjesa e dytë do të përqendrohet në zhvillimin e vazhdueshëm dhe komercializimin e sistemeve të përparuara të asistencës së shoferit dhe do të integrohet në Veoneer, ndërmarrjen e pajisjeve të sigurisë automobilistike.

 

Zenuity aktualisht është një ndërmarrje e përbashkët 50-50 midis Volvo Cars dhe Veoneer. Nën pronësinë e përbashkët, Zenuity ka zhvilluar një platformë të fortë softuerike për ndihmë të përparuar të shoferit dhe sisteme autonome drejtimi të cilat të dyja pjesët tani do të vazhdojnë të ndërtojnë dhe zhvillojnë më tej.

 

Si pjesë e marrëveshjes, operacionet e Zenuity dhe stafi me qendër në Gothenburg, Suedi dhe Shanghai, Kinë do të transferohen në kompaninë e re që do të jetë pronë e Volvo Cars. Operacionet dhe stafi me qendër në Gjermani dhe SHBA do të transferohen në Veoneer.

 

Pjesa e Zenuity të Volvo Cars do të përqendrohet në zhvillimin e një programi autonome autonome të mbikëqyrur që do të prezantohet në gjeneratën e ardhshme të makinave bazuar në arkitekturën e automjeteve Volvo's SPA2. Kompania e re do të mbetet e ndarë nga Volvo Cars dhe do të drejtojë kanalet e veta të shpërndarjes.

 

»Volvo Cars është e përkushtuar të prezantojë një makinë autonome të sigurt dhe të mbikëqyrur në autostradë me gjeneratën e saj të ardhshme të makinave," tha Håkan Samuelsson, shefi ekzekutiv në Volvo Cars. "Lejimi i ndërmarrjes së re të përqëndrohet plotësisht në këtë zhvillim do të na ndihmojë të zbatojmë ato ambicie.«

 

»Ndërmarrja e re do të zhvillojë një program automatik të sigurt dhe të përparuar të drejtimit," tha Dennis Nobelius, shefi ekzekutiv i Zenuity. “Ne besojmë se në të ardhmen do të ketë vetëm një numër të kufizuar të platformave globale të programeve për ngarje autonome. Ne synojmë të zhvillojmë një prej këtyre platformave fituese.«

 

Kompania e re pritet të bëhet operacional më e fundit gjatë tremujorit të tretë të vitit 2020. 

-------------------------------

 

 

Volvo Car Group në vitin 2019

Për vitin financiar 2019, Volvo Car Group regjistroi një fitim operativ prej 14.3 BSEK (14.2 BSEK në 2018). Të ardhurat për periudhën arritën në 274.1 BSEK (252.7 BSEK). Për vitin e plotë 2019, shitjet globale arritën një rekord 705,452 (642,253) makina, një rritje prej 9.8 përqind kundrejt vitit 2018. Rezultatet nënvizojnë transformimin gjithëpërfshirës të financave dhe operacioneve të Volvo Cars vitet e fundit, duke e pozicionuar kompaninë për rritjen e saj të radhës faza.

 

Rreth Volvo Car Group

Volvo Cars u themelua në vitin 1927. Sot, është një nga markat më të njohura dhe të respektuara të makinave premium në botë me shitje të 705.452 veturave në 2019 në rreth 100 vende. Volvo Cars ka qenë nën pronësinë e Zhejiang Geely Holding që nga viti 2010.

 

Në vitin 2019, Volvo Cars punësoi mesatarisht afro 41.500 (41.500) punonjës me orar të plotë. Zyrat qendrore të Volvo Cars, funksionimi i produkteve, marketingut dhe funksionet e administrimit janë të vendosura kryesisht në Gothenburg, Suedi. Selia qendrore e Volvo Cars për APAC ndodhet në Shanghai. Fabrikat kryesore të prodhimit të makinave të kompanisë janë të vendosura në Gothenburg (Suedi), Ghent (Belgjikë), Karolinë e Jugut (SH.B.A.), Chengdu dhe Daqing (Kinë), ndërsa motorët prodhohen në Skövde (Suedi) dhe Zhangjiakou (Kinë) dhe përbërësit e trupit në Olofström (Suedi).

 

Nën qëllimin e saj të ri të kompanisë, Volvo Cars synon t'u sigurojë klientëve Lirinë e Lëvizjes në një mënyrë personale, të qëndrueshme dhe të sigurt. Ky qëllim është reflektuar në një numër ambiciesh të biznesit: për shembull, nga mesi i kësaj dekade synon që gjysma e shitjeve të saj globale të jenë makina plotësisht elektrike dhe të gjenerojnë gjysmën e të ardhurave nga biznesi i tij i drejtpërdrejtë i konsumatorit. Volvo Cars është angazhuar gjithashtu për një ulje të vazhdueshme të gjurmës së saj të karbonit, me ambicien për të qenë një kompani me klimë asnjanëse deri në vitin 2040. 

Njoftim

Teknologjia e 'Cookie-ve' na mundëson që t'ju sigurojmë përvojën më të mirë të mundur me faqen tonë web. Ju lutemi që të shënoni se jeni dakord me përdorimin e kësaj teknologjie. Lexoni më shumë.

Jam dakord