Lajmet

27.03.2020

Volvo Cars vepron për të lehtësuar ndikimin e virusit korona

Pandemia e Corona Virus tani po prek rëndë Volvo Cars në shumë mënyra, në formën e një tregu dobësues, një rrezik për prishje të prodhimit, si dhe shqetësime për punonjësit.

Fokusi kryesor i kompanisë është shëndeti dhe siguria e të gjithë punonjësve. Masat paraprake dhe kufizimet e udhëtimit tashmë janë marrë.

 

Tani, ekziston nevoja për të zvogëluar më tej përhapjen e virusit duke kaluar në një periudhë distancimi social. Kjo nënkupton mbylljen e prodhimit, të punoni nga shtëpia dhe të merrni më shumë masa paraprake personale.

 

Fabrika e Belgjikës do të mbetet e mbyllur deri më 5 prill. Impiantet Suedeze dhe Sh.B.A do të mbyllen midis 26 Marsit dhe 14 Prillit.

 

Personat që punojnë në zyrat tona në përgjithësi do të punojnë nga shtëpia që nga 26 Mars dhe orari i punës do të zvogëlohet.

 

Këto veprime do të sigurojnë punët dhe do të sigurojnë që Volvo Cars mund të kthehet në prodhimin normal sa më shpejt që të jetë e mundur dhe e sigurt. 

 

Në fillim të këtij muaji Volvo Cars rihapi katër fabrikat e saj prodhuese në Kinë pas një periudhe të zgjatur mbylljeje. Trafiku i shesheve të sotme tregon një kthim në normalitet në tregun e makinave në Kinë, i cili po tregon qartë përparësitë e të qenit një kompani e ekuilibruar globalisht.

 

"Shqetësimet tona kryesore janë shëndeti i punonjësve tanë dhe e ardhmja e biznesit tonë," tha Håkan Samuelsson, shefi ekzekutiv. "Me ndihmën e programeve të vlefshme mbështetëse të krijuara nga qeveritë dhe autoritetet, ne kemi qenë në gjendje të veprojmë shpejt."

 

Volvo Cars është i bindur se këto masa godasin ekuilibrin e duhur midis zbutjes së ndikimit të vazhdueshëm të pandemisë dhe mbrojtjes së njerëzve të saj dhe të ardhmen e kompanisë.

 

Impiante prodhuese të Volvo Cars, të ndikuara nga masat e njoftuara sot, gjenden në Torslanda, Skövde dhe Olofström (e gjithë Suedia), Ghent (Belgjikë) dhe Karolina e Jugut (Shtetet e Bashkuara). Punonjësit e zyrës së prekur punojnë në selinë e ndërmarrjes në Gothenburg, Suedi, si dhe në fabrikën e Ghent dhe në tregjet e saj.

 

 

-------------------------------

 

Volvo Car Group në vitin 2019

Për vitin financiar 2019, Volvo Car Group regjistroi një fitim operativ prej 14.3 BSEK (14.2 BSEK në 2018). Të ardhurat për periudhën arritën në 274.1 BSEK (252.7 BSEK). Për vitin e plotë 2019, shitjet globale arritën një rekord 705,452 (642,253) makina, një rritje prej 9.8 përqind kundrejt vitit 2018. Rezultatet nënvizojnë transformimin gjithëpërfshirës të financave dhe operacioneve të Volvo Cars vitet e fundit, duke e pozicionuar kompaninë për fazën e rritjes së radhës.

 

About Volvo Car Group

Volvo Cars u themelua në vitin 1927. Sot, është një nga markat më të njohura dhe të respektuara të makinave premium në botë me shitje të 705.452 veturave në 2019 në rreth 100 vende. Volvo Cars ka qenë nën pronësinë e Zhejiang Geely Holding të Kinës që nga viti 2010.

 

Në vitin 2019, Volvo Cars punësoi mesatarisht afro 41.500 punonjës me orar të plotë. Zyrat qendrore të Volvo Cars, funksionimi i produkteve, marketingut dhe funksionet e administrimit janë të vendosura kryesisht në Gothenburg, Suedi. Selia qendrore e Volvo Cars për APAC ndodhet në Shanghai. Fabrikat kryesore të prodhimit të makinave të kompanisë janë të vendosura në Gothenburg (Suedi), Ghent (Belgjikë), Karolinë e Jugut (SH.B.A.), Chengdu dhe Daqing (Kinë), ndërsa motorët prodhohen në Skövde (Suedi) dhe Zhangjiakou (Kinë) dhe përbërësit e trupit në Olofström (Suedi).

 

Nën qëllimin e saj të ri të kompanisë, Volvo Cars synon t'u sigurojë klientëve Lirinë e Lëvizjes në një mënyrë personale, të qëndrueshme dhe të sigurt. Ky qëllim është reflektuar në një numër ambiciesh të biznesit: për shembull, nga mesi i kësaj dekade synon që gjysma e shitjeve të saj globale të jenë makina plotësisht elektrike dhe të gjenerojnë gjysmën e të ardhurave nga biznesi i tij i drejtpërdrejtë i konsumatorit. Volvo Cars gjithashtu është e angazhuar për një ulje të vazhdueshme të gjurmës së saj të karbonit, me ambicien për të qenë një kompani me klimë asnjanëse deri në vitin 2040.

Njoftim

Teknologjia e 'Cookie-ve' na mundëson që t'ju sigurojmë përvojën më të mirë të mundur me faqen tonë web. Ju lutemi që të shënoni se jeni dakord me përdorimin e kësaj teknologjie. Lexoni më shumë.

Jam dakord