Lajmet

16.11.2018

Makinat Volvo dhe Baidu bashkojnë forcat për të zhvilluar dhe prodhuar makinat autonome

Volvo Cars kanë arritur një marrëveshje me Baidu, kompania internetit lider në Kinë, për të krijuar makina elektrike dhe plotësisht autonome me qëllim për prodhimin e tyre ne mas për tregun Kinez, tregu më I madh I automjeteve ne bote.

 

Volvo Cars është prodhuesi I pare I huaj që të bashkpunoi me Baidu për te krijuar makina autonome. Ky partneritet do të lejojë të dy kompanitë të ndërtojnë dhe të shesin këto makina klienteve potencial Kinez, duke nënvizuar që aspirate e prodhuesit Suedez është që të furnizojë tërë botën me këtë product.

 

Volvo Cars dhe Baidu do të mbledhin fuqitë për të marre hapin për prodhimin në mas te makinave komplet elektrike dhe autonome, sipas marrveshjes. Bashkpunimi midis Baidu dhe Volvo, I pari I këtij lloji ne Kine, u perzgjodh si partner nga Baidu për shkak të besueshmerisë mbi sigurinë që ofron kjo markë.

 

Bazuar në marrëveshjen e bashkëpunimit, Baidu do të kontribuojë me platformën autonome Apollo. Volvo do të ofrojë qasje në ekspertizën e saj dhe teknologjitë e avancuara të industrisë së makinave 

 

Parashikimet e industrisë tregojnë se Kina ka të ngjarë të bëhet tregu i vetëm më i madh për makina autonome në botë në dekadat e ardhshme. Firma kërkimore e tregut IHS Markit parashikoi * në fillim të këtij viti se rreth 14.5 milion vetura autonome do të shiten në Kinë deri në vitin 2040, me një vëllim global prej rreth 33 milionë. 

 

"Me Baidu ne bëjmë një hap të madh përpara në komercializimin e makinave, të ndërtuara në industrine Volvo, lider ne teknologjinë dhe siguri," tha Håkan Samuelsson, president dhe shef ekzekutiv i Volvo Cars. "Ka një zhvillim të fortë në makinat autonome në Kinë, ku Baidu është një lojtar kryesor dhe tregu ofron mundësi të mëdha për ne si furnizues i zgjedhur për flotën autonome". 

 

 

"Që nga themelimi i saj një shekull më parë, Volvo ka mbajtur sigurinë si misionin e saj kryesor, duke shtyrë zhvillimin e sigurisë përpara me risitë e rëndësishme. Ne jemi shumë të kënaqur që Volvo Cars ka krijuar një partneritet strategjik me Baidu në zhvillimin e një makine plotësisht autonome të pajtueshme me platformën autonome Apollo. Ne shpresojmë që të bashkëpunojmë ngushtë me Volvo për të siguruar botën me produktet më të sigurta të makinave për të mirën e njerëzimit ", tha Dr. Ya-Qin Zhang, President i Baidu. 

 

Në vitet e ardhshme, Volvo Cars do të kërkojë të kapitalizojë dhe të udhëheqë përçarjen që aktualisht po zhvillohet në industri. Kjo ambicie pasqyrohet në një seri të re të ambicieve afatgjata që Volvo Cars njoftoi më parë këtë vit, të cilat përqendrohen në krijimin e një pozicioni udhëheqës në elektrifizimin, makinën autonome dhe modelet e reja të pronësisë dhe aksesit të makinave.

 

Marrëveshja Baidu shërben si një provë e mëtejshme për ambiciet autonome të vozitjes. Volvo Cars synon të bëhet një ofrues i shërbimeve të mobilitetit global dhe të larmishëm dhe sheh një makinë autonome si një zonë kyçe të rritjes si pjesë e kësaj strategjie. Nga mesi i dekadës së ardhshme pret të gjenerojë një të tretën e të gjitha shitjeve vjetore nga veturat autonome.

 

*Autonomous Vehicle Sales Forecast 2018, IHS Markit (link)

 

-------------------------------

 

Volvo Car Group në vitin 2017

Për vitin financiar 2017, grupi Volvo Car ka regjistruar një fitim operativ prej 14,061 MSEK (11,014 MSEK në vitin 2016). Të ardhurat gjatë periudhës arriti në 210,912 MSEK (180902 MSEK). Për vitin e plotë 2017, shitjet globale arritën një rekord 571,577 makina, një rritje prej 7,0 për qind kundrejt 2016. Rezultatet theksojnë transformimin gjithëpërfshirës të financave dhe operacioneve të Volvo Cars gjatë viteve të fundit, duke e pozicionuar kompaninë për fazën e ardhshme të rritjes. 

 

Rreth Grupit të Volvo Car

Volvo ka qenë në veprim që nga viti 1927. Sot, Volvo Cars është një nga markat më të njohura dhe më të respektuara të makinave në botë me shitjen e 571,577 makinave në vitin 2017 në rreth 100 vende. Volvo Cars ka qenë nën pronësinë e Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) të Kinës që nga viti 2010. Ajo u bë pjesë e grupit Volvo të Suedisë deri në vitin 1999, kur kompania u ble nga Ford Motor Company nga SHBA. Në vitin 2010, Volvo Cars u ble nga Geely Holding.

 

Në vitin 2017, Volvo Cars punonte mesatarisht rreth 38,000 (30,400) punonjës me orar të plotë. Zyrat qendrore të Volvo Cars, funksionet e zhvillimit të produktit, marketingut dhe administratës janë kryesisht të vendosura në Göteborg, Suedi. Zyra qendrore e Volvo Cars për Kinën është e vendosur në Shangai. Fabrikat kryesore të prodhimit të automjeteve të kompanisë janë vendosur në Gothenburg (Suedi), Ghent (Belgjikë), Chengdu, Daqing (Kinë) dhe Charleston (SHBA), ndërsa motorët prodhohen në Skövde (Suedi) dhe Zhangjiakou (Kinë) dhe komponentët e trupit në Olofström (Suedi).

Njoftim

Teknologjia e 'Cookie-ve' na mundëson që t'ju sigurojmë përvojën më të mirë të mundur me faqen tonë web. Ju lutemi që të shënoni se jeni dakord me përdorimin e kësaj teknologjie. Lexoni më shumë.

Jam dakord